Drs. Loes Kooreman

patholoog

Korte omschrijving

Loes Kooreman is werkzaam sinds 2014 als patholoog in het MUMC+. Haar primaire aandachtsgebieden zijn gynaecopathologie, mammapathologie en cytologie. Zij neemt deel aan het MDO gynaecologie en het MDO mamma. Tevens is zij betrokken bij genetisch onderzoek en moleculaire pathologie. Daarnaast participeert zij in de supervisie van de arts-assistenten en geeft zij onderwijs aan geneeskunde-studenten. Ook is zij betrokken bij algemene zaken van de afdeling, zoals bijvoorbeeld ICT.

Aandachtsgebieden

  • Cytologische pathologie
  • Gynaecopathologie
  • Mammapathologie
  • Moleculaire pathologie

Contact

Email: loes.kooreman@mumc.nl
Telefoon:
+31 4 3387 24 36
BIG nr. 19909882101

Curriculum Vitae

Opleiding
De studie geneeskunde werd door Loes Kooreman gevolgd aan de Universiteit van Maastricht, waar ze ook haar opleiding tot patholoog voltooide. Tijdens deze opleiding voltooide ze stages in het st. Elisabeth ziekenhuis van Tilburg en in het Zuyderland ziekenhuis te Heerlen.

Promotieonderzoek
Loes Kooreman is momenteel bezig met promotieonderzoek van baarmoederhalskanker.

Werkervaring

Loes Kooreman werd in 2014 erkend als patholoog, waarna ze zich verder specialiseerde in de gynaecopathologie, mammapathologie, cytologie en werkzaam is als staflid bij de pathologie in het MUMC +.

Deelnames, projecten en nevenfuncties

Diagnostische Focus
Naast de algemene pathologie houdt Loes Kooreman zich in het bijzonder bezig met de gynaecopathologie en mammapathologie en maakt zij deel uit van de oncologische zorg binnen het Maastricht UMC+. Ook de cytologie hoort bij haar dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast heeft ze in het bijzonder interesse voor de moleculaire pathologie als ook genetisch onderzoek.

Research Focus
Naast de patiëntenzorg en algemene functies is Loes Kooreman nauw betrokken bij het wetenschappelijk onderzoek van baarmoederhalskanker. Dit onderzoek wordt verricht binnen een aantal samenwerkingsverbanden met de gynaecologie, radiotherapie, nucleaire geneeskunde en radiologie.

Ook bij andere onderzoeken binnen de gynaecopathologie en mammapathologie levert ze haar bijdrage.

Nevenfuncties, congressen en werkgroepen

  • Naast de patiëntenzorg houdt Loes Kooreman zich bezig met de organisatie van de ICT en andere algemene zaken binnen de afdeling.
  • Daarnaast is ze betrokken bij het onderwijs aan de Universiteit Maastricht en de pathologen in opleiding.
  • Tevens is ze actief in regionale werkgroepen binnen de gynaeco-oncologie en de mamma-oncologie.
  • Loes Kooreman volgt met interesse nationale en internationale symposia en congressen.

Publicaties