Prof. Dr. Bela Kubat

patholoog

Korte omschrijving

Bela is is sinds 2015 als bijzonder hoogleraar ‘Forensische pathologie’ werkzaam in MUMC. Haar aandachtsgebieden zijn verder neuropathologie, klinische obductiepathologie, cardiopathologie en postmortale imaging. Zij participeert in de supervisie van de arts-assistenten op het gebied van obducties en verzorgt mede onderwijs voor studenten geneeskunde op het gebied van forensische en klinische( obductie-) pathologie. Zij is lid van diverse vereniging waaronder de Nederlandse Vereniging voor Pathologie (NVVP), Forensisch Medisch Genootschap (FMG), Deutsche Gesselschaft fuer Rechtsmedizin (DGRM), European Council of Legal Medicine (ECLM), International Society of Forensic Radiology and Immaging (ISFRI), Deutsche Gesellschaft für Neuropathologie und Neuroanatomie (DGNN), European Confederation of Neuropathological Societies (Euro-CNS), Association for European Cardiovascular Pathology (AECVP), Advisory Committee Forensische Pathologie van het Nederlands Register Gerechtelijk Deskundigen (NRGD)

Aandachtsgebieden

  • cardiovasculaire pathologie
  • forensische pathologie
  • obductiepathologie
  • neuropathologie

Zie ook: Interview NOS 5 jaar MH17

Contact

Email: bela.kubat@mumc.nl

Telefoon: +31 43 387 66 20

BIG nr. 69022283601

Curriculum Vitae

Opleiding
Bela Kubat studeerde medicijnen aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (1976-1983). Na de opleiding geneeskunde deed zij ervaring op als AIOS neurologie en absolveerde haar specialisatie ‘Neuropathologie’ aan de universiteit te Essen (BRD). Nadien behaalde zij de specialisatie ‘Klinische Pathologie’ in het MUMC en begon haar werkzaamheden aan het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag, alwaar zij tot op heden eveneens werkzaam is en tevens de functie van opleider vervult.

Promotieonderzoek
Bela Kubat is aan MUMC + gepromoveerd in 1993 op het proefschrift: "Haemorrhagic Brain Infarction".

Deelnames, projecten en nevenfuncties

Projecten

  • Vanaf september 2015 is prof. Kubat betrokken bij de evaluatie, ontwikkeling en implementatie van postmortale imaging als kwaliteitsinstrument in het kader van patiëntenzorg.
  • Prof. Kubat is medeorganisator van de cursus ‘Forensische neuropathologie’ in de cyclus van cursussen van Éuropean Confederation of Neuropathological Societies”.

Congressen/presentaties/symposia/werkgroepen
Bela Kubat treedt regelmatig op als spreker op nationale en internationale symposia en congressen en is betrokken bij het onderwijs van de Universiteit Maastricht, het onderwijs aan artsen in opleiding tot onder meer patholoog en neuroloog.

 

Publicaties