Dr. Mari F.C.M. van den Hout

patholoog

Korte omschrijving

Mari van den Hout is sinds 2016 werkzaam als Patholoog in het MUMC+. Zijn voornaamste aandachtsgebieden zijn hoofd/hals incl. schildklier pathologie en weke delen pathologie. Hij neemt deel aan meerdere MDO's, participeert in de supervisie van de arts-assistenten en geeft onderwijs aan geneeskundestudenten.

Aandachtsgebieden

  • hoofd-hals pathologie (incl. schildklier)
  • weke delen pathologie
  • longpathologie
  • hematopathologie
  • dermatopathologie

Contact

Email: mari.vanden.hout@mumc.nl

Telefoon: +31 4 3387 66 20

BIG nr. 99064442301

Curriculum Vitae

Opleiding

 

Mari van den Hout heeft Geneeskunde gestudeerd aan de Katholieke Universiteit van Leuven, België. In 2005 is hij geslaagd 'met onderscheiding'. In 2010 startte hij zijn opleiding als Patholoog aan het Leids Universitair Medisch Centrum. In het laatste jaar van zijn opleiding specialiseerde hij zich verder in de hemato- en dermatopathologie via verdiepingsstages in het VUmc te Amsterdam en het Massachusetts General Hospital (MGH) in Boston, U.S.A. Tijdens zijn werk in Maastricht heeft hij zich verder gespecialiseerd binnen de hoofd/hals en weke delen pathologie.

Promotieonderzoek

Mari van den Hout is gepromoveerd aan de VU in Amsterdam op tumor-immunologisch onderzoek bij vroeg stadium melanoom patiënten.

 

 

Werkervaring

Sinds april 2016 is Mari van den Houten werkzaam als staflid bij de afdeling pathologie in het MUMC+.

 

 

Publicaties