Co-assistentschap

Wij bieden ruime gelegenheid voor een co-assistentschap pathologie. Dit is zowel interessant als je een specialisatie in klinische pathologie overweegt als voor co-assistenten die hun pathofysiologische en histologische kennis willen versterken. 

Tijdens het assistentschap draai je mee op de afdeling en maak je kennis met alle aspecten van de pathologie. Je leert de procesgang van de preparaten van OK tot de uitslagen die besproken worden in de diverse MDOs. Je integreert macroscopische, microscopische en moleculaire gegevens. Op basis hiervan bepaal je diagnose en prognose van de patiënt. Zo bouw je een solide fundament op van pathofysiologische kennis waarop je kunt voortbouwen in een vervolgopleiding. De ervaring leert dat een co-assistentschap pathologie altijd een waardevolle aanvulling is op je studie, onafhankelijk van je uiteindelijke vakkeuze.

Dagelijks werk co-assistent pathologie

Tijdens je co-schap draai je mee op de afdeling en zul je meelopen met de aios en patholoog. Je dagelijks werk tijdens het assistentschap is: macroscopisch en microscopisch onderzoek verrichten, deelnemen aan klinische besprekingen, assisteren bij obducties. Je werkt op het niveau van een beginnend arts-assistent met daarbij uitgebreide en zeer laagdrempelige supervisie.

Een aangepast programma is in overleg mogelijk.

 

 

Sluit de enquête