Michiel Henkens

Dr. Michiel Henkens

AIOS Pathologie, Post-doctoraal onderzoeker, Coördinator Hartenbank

Korte beschrijving

Michiel Henkens, geboren in 1991 in Weert, behaalde in 2014 zijn bachelor Gezondheidswetenschappen en zijn bachelor Geneeskunde (cum laude) aan de Faculty of Health Medicine and Life Sciences van de Universiteit Maastricht. Tijdens zijn studie hield Michiel zich bezig met verschillende onderzoeks-gerelateerde activiteiten, bijvoorbeeld als onderzoeksassistent op de afdeling Pathologie van het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) en later ook op de afdeling Cardiologie van het MUMC+.
In 2019 behaalde hij zijn master geneeskunde (cum laude) waarna hij begon als klinisch promovendus bij de afdeling Cardiologie van het MUMC+.
Tijdens zijn promotie was Michiel (co-)auteur van meer dan 30 publicaties, was hij “Heart Failure Specialist of Tomorrow” lid (HOT-member) van de studiegroep “Atrial Diseases” van de Heart Failure Association (HFA) van de European Society of Cardiology (ESC) en werd hij coördinator van de NLHI-Hartenbank (www.hartenbank.nl). Michiel is in juli 2022 begonnen met zijn klinische opleiding tot patholoog in het MUMC+. Tijdens zijn specialisatie zal hij ook zijn functie als coördinator van de NLHI-Hartenbank blijven voortzetten en zal hij de pijler van de afdeling Pathologie binnen het mCMP-registry verder versterken (www.cardiomyopathyresearch.eu).

Aandachtsgebieden

Arts in opleiding tot Patholoog, Post-doctoraal onderzoeker, Coördinator Hartenbank

BIG-register

59923270301

Contact

Sluit de enquête