Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.
Lisa Hillen

Ga terug

Dr. Lisa M. Hillen, MD

patholoog

Korte beschrijving

Lisa Hillen is sinds maart 2016 werkzaam als patholoog in het MUMC+. Haar voornaamste aandachtsgebieden zijn longpathologie, dermatopathologie, en hoofd hals pathologie. Verder steunt ze het uropathologie team en participeert in de nefropathologische diagnostiek. Zij neemt deel aan meerdere MDO's, onder andere oncologische longpathologie, interstitiële longpathologie en nefropathologie. Ook participeert zij in de supervisie van de arts-assistenten pathologie en geeft zij onderwijs aan geneeskunde studenten.

Aandachtsgebieden

  • pulmonaire pathologie
  • dermatopathologie
  • hoofd hals pathologie
  • urogenitale pathologie
  • nefropathologie

Contact

Email: lisa.hillen@mumc.nl
Telefoon: +31 4 3387 24 36
BIG nr. 69913823501

Curriculum vitae

 Opleidingen
Lisa Hillen (1984, Aken) studeerde van 2004-2010 geneeskunde aan de Rheinisch Westfälische Universität (RWTH) te Aken, Duitsland. In het laatste jaar van haar studie was ze werkzaam aan het Universitair ziekenhuis Balgrist, Zürich, Zwitserland en aan het Universitair ziekenhuis St. Eloi, Montpellier, Frankrijk.
Van 2011-2016 werd zij opgeleid tot patholoog in achtereenvolgens de afdeling voor Pathologie van het MUMC+, het Viecuri Medisch Centrum in Venlo en het Atrium Medisch Centrum in Heerlen. De laatste zes maanden van haar opleiding deed zij een verdiepingstage in hematopathologie en nefropathologie op de afdeling Pathologie van het Massachusetts General Hospital, Harvard Medical School, Boston, Verenigde Staten. Dr. R.P. Hasserjian, Prof. J.A. Ferry en Prof. R.B. Colvin waren daar haar begeleiders. Sinds 2016 werkt ze als Staf patholoog in het MUMC.

Promotieonderzoek (Dr. med., RWTH Aachen, Duitsland)
Tijdens haar opleiding geneeskunde startte zij in 2007 met haar promotieonderzoek “Characterisation of Fetal Human Neural Progenitor Derived Astrocytes and Effects of Trophic Factors and ECM on CNS in Vitro Neurite Regeneration” (Instituut voor Neuropathologie, RWTH Aachen). Zij rondde dit promotieonderzoek in 2011 af.

Promotieonderzoek (Ph.D., GROW School MUMC+, Maastricht University)
Naast de patiëntenzorg volgt Lisa Hillen haar Ph.D. promotietraject over translationeel dermatopathologisch onderzoek op het gebied van Spitzoïde melanocytaire tumoren.

Werkervaring

Sinds maart 2016 is zij geregistreerd als patholoog en gestart als staflid pathologie in het MUMC+.

Deelnames, projecten en nevenfuncties

Research Focus
Naast de patiëntenzorg is Lisa Hillen betrokken in translationeel dermatopathologisch onderzoek in gemetastaseerde melanomen. Ze neemt ook deel aan long oncologisch onderzoek in de context van neuro-endocriene pulmonale neoplasma's.

In 2021 heeft Dr. L. Hillen samen met Dr. V. Winnepenninckx een Academisch Alliantie Fonds van het MUMC+ en RadboudMC gewonnen met hun project: Mohs chirurgie ondersteund door kunstmatige intelligentie: beter, sneller en goedkoper.

Sluit de enquête