Prof. Dr. Raf Sciot, MD PhD

Consulent weke delen / Bot pathologie

Korte beschrijving

Raf Sciot is sinds september 2015 werkzaam als consulent op de afdeling pathologie. Hij werd hiertoe uitgenodigd wegens zijn expertise in de diagnostiek van mesenchymale tumoren. Hij verzorgt tevens onderwijs voor de AIOIS inzake deze tumoren.

Aandachtsgebieden

  • Bot- en weke delen tumoren
  • Functionele orthopedische pathologie
  • Hersentumoren
  • Hoofd/hals tumoren

Contact

E-mail: raf.sciot@mumc.nl en Raf.sciot@uzzleuven.be
Telefoon: 00 32 1 63 36 593

Over

Opleiding

Raf Sciot beëindigde zijn studies geneeskunde aan de KULeuven in 1985. Daarna volgde zijn promotieonderzoek en zijn opleiding pathologie in dezelfde instelling. Voor een neuropathologie opleiding verbleef hij in 1992 3 maanden in Wenen (Prof. Herbert Budka, AKH, Wien).

Promotieonderzoek

Tussen 1985 en 1989 deed  Raf Sciot olv Prof. Dr. Valeer Desmet (KULeuven) onderzoek naar aspecten van het ijzermetabolisme in de lever. Dit leidde op 1 februari 1990 tot een proefschrift met als titel ‘Transferrin receptor expression in het Liver’.

Werkervaring

Raf Sciot is sedert augustus 1992 vast staflid van de dienst pathologie UZ-KULeuven. Tussen 2008 en 2013 was hij tevens diensthoofd van deze dienst. Momenteel is hij kliniekhoofd en gewoon hoogleraar en is verantwoordelijk voor onderwijs  van deelaspecten van  histologie en pathologie in de bachelor opleiding geneeskunde aan de KULeuven en de KUL afdeling Kortrijk.

Raf Sciot is betrokken bij onderzoek over mesenchymale tumoren. Hij is (mede-)auteur van meer dan 450 publicaties.

Sluit de enquête