Drs. Nina Šefčovičová

Patholoog

Korte beschrijving

Nina Sefcovicova is sinds juli 2022 werkzaam als patholoog bij de afdeling pathologie in het MUMC+. Haar voornaamste aandachtsgebieden zijn gastro-intestinale pathologie, hepato-, pancreato-biliaire pathologie, hematopathologie en neuro-endocriene pathologie. Ze neemt deel aan meerdere multidisciplinaire overleggen, zoals oncologische gastro-intestinale, lever, pancreato-biliaire en neuro-endocriene tumoren. Tevens is zij betrokken bij supervisie van de arts-assistenten pathologie.

Aandachtsgebieden

Gastro-intestinale pathologie
Pancreato-biliaire pathologie
Lever pathologie
Neuro-endocriene pathologie
Hematopathologie
 

BIG-register

19923551201

Contact

E-mail:  nina.sefcovicova@mumc.nl
Telefoon: +31 43 387 2436

 

Opleidingen

Nina Šefčovičová studeerde van 2010 tot 2017 Geneeskunde aan de Karelsuniversiteit Praag, Tsjechië. Haar opleiding tot patholoog voltooide ze in het Maastricht Universitair Medisch Centrum in juli 2022. Tijdens deze opleiding heeft ze verdiepingsstages gevolgd in het Institut für Pathologie Klinikum Bayreuth, Duitsland (gastro-intestinale en hepato-pancreato-biliaire pathologie), Amsterdam UMC (hematopathologie), en Biopticka laborator s.r.o. Pilsen, Tsjechië (dermatopathologie). In juli 2022 werd zij erkend als patholoog en sindsdien is ze als staflid werkzaam in het MUMC+.
 

Werkervaring

Research focus
Naast de patiëntenzorg is Nina betrokken bij het medisch wetenschappelijk onderzoek van tumoren van hoge tractus digestivus

 

Deelnames, projecten en nevenfuncties

Ze volgt met interesse nationale en internationale symposia en congressen en is ook lid van meerdere verenigingen.

Sluit de enquête